Woonhuis volledig geschilderd binnen en buiten!

Roermond is weer een klein beetje mooier geworden door onze gevelrenovatie.
Complete behang- en schilderwerk gerealiseerd voor Stadshotel Weert.
Onze lijstenmakerij is volledig gemoderniseerd! Natuurlijk geschilderd door ons schildersbedrijf!

Prachtig bijgebouw geschilderd!

Balken zijn gespoten met Rezisto Spray in Engels Rood, wanden geschilderd met Herbol Zenit Power extra matte goed reinigbare muurverf in Ral 9010.

 


“Makkelijker kunnen we het niet maken, wel mooier!”

Op 1 juli viert schildersbedrijf en lijstenmakerij Heijnen Decor in Nederweert-Eind haar 50-jarig bestaan. Eigenaar Edward Heijnen is 25 jaar in het bedrijf. Op zaterdag 1 juli van 13.00 tot 18.00 uur vindt een open dag plaats. Tevens komt taxateur Jan-Willem Ruyten voor eenieder die zijn of haar waardevolle spullen wil laten taxeren.
Frans Heijnen was midden zestiger jaren als schilder in loondienst. Oma bestierde het behang –en verfwinkeltje dat Frans als hobby was gestart in een houten keet ‘de Verfhal’ genaamd. Van het geld dat daarmee werd verdiend, bouwde Frans het huis tegenover de kerk in Eind waar hij in 1967 Speciaalzaak Frans Heijnen startte. Dit was de formele start van het schildersbedrijf en de winkel met verf-behang-schoonmaak- en drogisterij-artikelen. Echtgenote Joke runde de winkel.
Edward ging vanaf zijn 14e al mee met vader om onder andere behang in te smeren. Zijn eerste investering toen hij in 1992 in het bedrijf stapte, was een behanginlijmmachine. Waarop Frans zich hardop afvroeg wat hij daar nu mee moest. Edward wist wel beter, hij was dat insmeren ondertussen beu.
Dat de tijden over die 50 jaren heen zijn veranderd, is wel duidelijk. Edward vertelt: “Ons pap zette vroeger de bus voor de kerktoren, de ladder erop. Daar bond hij nog een ladder bovenop en zo ging hij de raampjes van de kerktoren schilderen. Nu wordt hier een hoogwerker voor ingezet. En word je zelfs in de bak van de hoogwerker nog gezekerd met een touwharnas. Daarnaast moet alles jaarlijks worden gekeurd. ”
Bij Heijnen Decor kun je terecht voor schilderen, behangen, alle decoratieve wandafwerkingen, machinaal spuiten, traditioneel buiten- en binnen schilderwerk. Deze werkzaamheden verricht Edward met zijn collega’s voor particuliere woningen, zorginstellingen, scholen en woningcomplexen.
Inmiddels verzorgt Heijnen Decor ook lijstwerk en ophangsystemen voor kunstwerken, foto’s en dergelijke. Frans Heijnen is hiermee gestart vanwege nekklachten. Hij kon simpelweg geen woningen meer schilderen. Hij was zelf kunstschilder en zo was de link snel naar lijstwerk gelegd. Inmiddels verricht Natascha, de vrouw van Edward deze werkzaamheden. “Mensen komen van heinde en verre hun kunstwerken, schilderijen of foto’s in Nederweert-Eind in laten lijsten. Ook voor particulieren en scholen leveren we diverse ophangsystemen” aldus Natascha. “ In onze lijstenmakerij en galerie laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast is er altijd een keur aan kunstwerken te bewonderen.”
Edward Heijnen vertelt lachend: “Duizenden misschien wel miljoenen liters verf, behanglijm en latex zijn er de afgelopen jaren op muren en kozijnen aangebracht. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel mooier en dat al 50 jaar!”
Wil je dit bedrijf ook eens van binnen zien, wil je een kunstwerk of lijstwerk uitzoeken of wil je de familie Heijnen feliciteren? Reserveer dan alvast 1 juli tussen 13.00 en 18.00 uur in je agenda.

0001


Heijnen decor gaat voor GROEN!

Ons wagenpark is ons visitekaartje, dankzij de goede samenwerking met Autobedrijf van Nieuwenhoven en GREEN2GO elektrische mobiliteit zijn wij er is geslaagd om emissievrij vervoer te realiseren. Ondanks wij beschikken over vele kleuren binnen ons kleurenpalet hebben wij gekozen voor GROEN. De uitstoot van schadelijke stoffen is bij de verf al erg afgenomen de laatste 10-15 jaren, om ook onze nieuwe bus te laten rijden op 100% elektriciteit, denken wij mee aan een schoner milieu en zijn wij klaar voor de toekomst. Autobedrijf van Nieuwenhoven, bedankt voor het verzorgen van wederom een prachtige Nissan NV200.

HD_Bus01


Een metamorfose van formaat!

Bij de Familie Dings hebben wij hun woning een hele mooie opknapbeurt gegeven.
Het nieuwe dak en de hardstenen randen en dorpels maken het helemaal af.
Familie Dings bedankt voor de mooie opdracht!

20160217_165003 20160512_150944


Winterproject:

Afgelopen winter hebben we bij het binnenwerk van gasthuis de Philomenahoeve geheel geschilderd na uitvoerige renovatie.
Hieronder ziet u een impressie van het resultaat, wilt u een keertje logeren in deze prachtige accommodatie of meer foto’s zien verwijzen wij u graag naar onderstaande website:
Philomenahoeve-Vakantiehuis
Familie Schreurs, bedankt voor de prettige samenwerk, we zijn zelf erg trots op het resultaat!

Philomena1 Philomena4 Philomena3 Philomena2


Bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie hebben wij een Tin-tile plafond afgewerkt in de Heerenkamer. Het resultaat mag er zijn, Multi-fix en Dorien van Antje van de Statie hartelijk bedankt voor deze mooie opdracht.

20150801_144204

20150807_104006

IMG-20150821-WA0000

antje5

De winterschilder periode is weer achter de rug, het voorjaar komt weer in zicht en het buitenwerk dient weer worden gecontroleerd. Neem gerust contact met ons op om een gratis en vrijblijvende inspectie te laten doen om de staat van uw buitenschilderwerk vast te leggen. Wij horen graag van u: telefoonnummer 0495-626593.

2509

Droevig zijn wij dat onze initiator, man met alle kennis, harde werker, maar vooral grote vriend op zaterdag 14 maart 2015 is overleden. Moge hij rusten in vrede en wij spreken onze dank uit voor alles wat hij voor ons heeft betekend.


image Voor de laatste keer het hoekje om bij zorgcentrum Beek en Bos. Op het smalle steiger beginnen we aan de laatste gevels. image We hebben de voorkant bereikt. Het schilderwerk bij zorgcentrum Beek en Bos is over de helft. Ondanks het mindere weer liggen we redelijk op schema. image Start gemaakt van de schilderwerken bij zorgcentrum Beek en Bos. We hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. image We gaan goed vooruit bij ons Zorgcentrum. Nog even en we gaan de hoek om naar de voorgevels.